Onze Diensten

lijn

Keuzes rondom de uitvaart

Na een overlijden thuis of elders…

Wist u dat u altijd de uitvaart mag laten verzorgen door de uitvaartverzorger van uw keuze? Ook na overlijden in een ziekenhuis? Zelfs nadat ze u in het ziekenhuis “geadviseerd” hebben de beheerder van het mortuarium te bellen? En wist u dat u altijd de uitvaart door Waterhof mag laten verzorgen ongeacht waar u verzekerd bent? Al wil men u wel eens anders doen geloven… Het allerbeste is als u na een overlijden als eerste rechtstreeks contact opneemt met Waterhof. Dan wordt u niet geconfronteerd met een andere uitvaartondernemer. Waterhof verzorgt dan voor u alle formaliteiten.

Regelingsgesprek

Tijdens het regelingsgesprek komen alle zaken rondom het regelen van de uitvaart aan bod; begraven of cremeren, welke brief, welk model prentje of gedachteniskaartje, welke kist, welke muziek, waar opbaren etc. etc. Wij zullen u uitgebreid de mogelijkheden voorleggen en adviseren bij uw keuzes.

Gedichtenbundels Ina Sipkes de Smit

Wie wordt geconfronteerd met de dood, zoekt houvast. De teksten van Ina Sipkes de Smit zijn een belangrijke steun op momenten van verdriet en gemis. In onze tijd zoekt men voortdurend naar rituelen voor bij het afscheid. Een diversiteit aan mogelijkheden biedt zich aan. Een boek zoals “Ik mis je zo” geeft stem aan emoties die zo moeilijk in woorden zijn te vatten. Daar ligt de kracht van Ina Sipkes de Smit. Haar troostvolle teksten worden door veel mensen herkend doordat de woorden recht uit het hart komen. Afkomstig van iemand die weet wat het is om een geliefde te moeten missen. Ina Sipkes de Smit schreef talrijke geschenkboeken en gedichtenbundels. Haar boeken beleven diverse herdrukken.

Met aquarellen van Renate Otto.

Wagenpark

Waterhof heeft een eigen klassiek wagenpark. Er staan twee Cadillac’s Renaisssance in de kleur donkerblauw tot onze beschikking voor het rijden van een uitvaart. Alle wagens zijn modern ingericht. Voor het overbrengen van de overledene is een Vito overbrengauto voorhanden.

Grafmonumenten

Na de begrafenis wordt een grafmonument uitgezocht. Waterhof werkt samen met Martens-Drieshen Natuursteen uit Deurne/Venray. Martens-Drieshen verzorgt al ruim 18 jaren diensten voor Waterhof; het afbreken van grafmonumenten, het opbouwen van monumenten, de renovatie van grafmonumenten en indien gewenst de levering van een grafmonument of gedenksteen. René van Hoof kan vrijblijvend met u meegaan naar de toonzaal in Venray om u te adviseren. Met nadruk wijzen wij erop niet te werken met provisies; wij zien dit als een extra service.

Gedenksieraden

Als de crematie heeft plaatsgevonden moet nagedacht worden over de asbestemming. Veelal wordt de as van de overledene mee naar huis genomen of verstrooid op een dierbaar plekje. Tevens bestaat de mogelijkheid wat as te bewaren in een gedenksieraad. Waterhof heeft ruim voldoende info-materiaal waaruit een keuze gemaakt kan worden.

Herdenkingsdienst

Op de tweede zondag in december houdt Waterhof haar jaarlijkse herdenkingsdienst (2011, 2012, 2013). In deze besloten bijeenkomst worden alle overledenen herdacht waarvan Waterhof in dat betreffende jaar de uitvaart heeft mogen verzorgen. U ontvangt van Waterhof een persoonlijke uitnodiging.

Wereldlichtjesdag

Eveneens op de tweede zondag in december wordt jaarlijks Wereldlichtjesdag gehouden. Heeft u een kind verloren? Dan bent u welkom vanaf 18.30 uur in aula “De Lisdodde” van Residence Waterhof. Ook alle opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, neefjes en nichtjes zijn van harte welkom. Om 19.00 uur zullen alle kaarsjes branden en zullen we een moment in stilte onze overleden kinderen herdenken. Als afsluiting is iedereen welkom voor een samenzijn.

Nuvema Uitvaartverzekering “prima keus”.

Bij Waterhof Uitvaartzorg streven we er naar om elke uitvaart zo goed mogelijk uit te voeren. Een juiste uitvoering van de persoonlijke wensen van de overledene, de naaste familie èn de regionale gebruiken en tradities kunnen hierbij erg belangrijk zijn.

De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen maar ook door het lokale tarievenniveau. Waterhof onderkent het belang dat de consument heeft om een passende voorziening te treffen voor de uitvaart. Een uitvaartverzekering kan daarom interessant zijn om de kosten van een uitvaart (gedeeltelijk) te dekken.

Om deze doelstelling te bereiken geeft Waterhof Uitvaartzorg jaarlijks de lokale tarieven van Gemert en omgeving door aan uitvaartverzekeraar Nuvema. Voor mensen uit de regio Gemert worden de uitvaartverzekeringen van Nuvema dan ook gebaseerd op deze tarieven. Hierdoor kan een opmaat gemaakte uitvaartverzekering worden aangeboden die aansluit bij de persoonlijke wensen en de lokale tarieven. De Consumentenbond adviseerde in haar gids van januari 2012 te letten op zaken als looptijd, soort uitvaartverzekering, keuzevrijheid van uitvaartverzorger en de te betalen premie. De natura uitvaartverzekering van Nuvema noemde de Consumentenbond hierbij “een prima keus”.

 
Copyright © 2020 Waterhof Uitvaartzorg - Privacybeleid