Voor- & Nazorg

lijn

Voorzorg

Waterhof vindt het uitermate belangrijk dat u volledig en goed geïnformeerd bent. Zo wordt het maken van -veelal moeilijke en emotionele- keuzes wat gemakkelijker. Waterhof heeft een uitvaartcodicil/wensenboekje waar u heel specifiek uw wensen in vast kunt leggen. Ook in het persoonlijke wensenboek Mijn afscheid kunt u nog uitgebreider uw persoonlijke wensen vastleggen en aantekeningen maken.

Als kinderen te maken gaan krijgen met een overlijden kunt u ze als ouder voorbereiden op hetgeen komen gaat. In het boekje Als iemand dood gaat... wordt op kinderlijke, eenvoudige wijze alles uitgelegd over het overlijden, het verzorgen van de overledene, het opbaren, het rouwbezoek, het sluiten van de kist en het begraven of cremeren.

Nazorg

Na de uitvaart ontvangt u van ons een condoleancedoos met daarin het condoleanceregister, de eventueel ontvangen condoleancekaarten en het informatieboekje Zorgen erna.

Tijdens het nazorggesprek krijgt u nog het nazorgboek Verlies. Een leidraad voor en over gevoelens, gedachten en de toekomst. Voor nazorg kunnen wij u doorverwijzen naar de volgende professionals: Jeanne Kohlmann: nazorg.deweidevogel.nl en Lianne Voncken Verliesbegeleiding: (0493) 84 57 17 of liannevoncken@gmail.com.

Voor kinderen die geconfronteerd zijn met het overlijden van opa of oma of van een vader of moeder of broertje/zusje zijn er werkboekjes; Dag lieve… en Ik zal je nooit vergeten… Wij hebben de ervaring dat het heel goede, leerzame boekjes zijn die ondersteunend zijn bij de verwerking van een verlies waarbij kostbare herinneringen een plek kunnen krijgen. Voor verdere informatie; www.praktijkverliesbegeleiding.nl of bij Waterhof Uitvaartzorg.

 
© 2020 Waterhof Uitvaartzorg - Privacybeleid